Όλοι έχουμε ξεχάσει το ΦΕΚ 3513/31/12/2012 που αναφέρει:

  1. Την δημιουργία των αρχείων e.txt d.dtx και s.txt 
  2. Την ηλεκτρονική τους αποστολή προς την ΓΓΠΣ 

Το θέμα ξεχάστηκε αλλά το νόμος  ισχύει 

Οι κατασκευαστές των φορολογικών έδιναν οδηγίες να γεμίζει το e.txt με μηδενικά ποσά, οι λογιστές δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει και πίστευαν ότι θα καταργηθεί η αποστολή και η εφορία και λοιποί φορείς εκπαιδεύονται να κάνουν ελέγχους. 

Την 19/02/2016 η Γ.Γ.Π.Σ έδωσε οδηγία που σε γενικές γραμμές αναφέρει ότι όσοι φορολογικοί μηχανισμοί δεν δημιουργούν το αρχείο e.txt με τα ποσά και τα στοιχεία που αναφέρουν οι αποδείξεις λιανικής το οποίο θα πρέπει να συμφωνεί με το παλαιό a.txt θα θεωρούντε μη σύνομοι και θα ανακελέιτε η άδεια καταλληλοτητάς τους. Η οδηγία που μπορείτε να βρείτε εδώ  που ανακοινώθηκε σε γνωστά site πληροφόρησης. 

Στους συνεργάτες λογιστές έχω να αναφέρω λοιπόν τα παρακάτω βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να μην βρεθούν προ εκπλήξεων:

  1. O επιχειρηματίας θα πρέπει για κάθε νεά και ήδη υπάρχον  εγκατάσταση φορολογικού ή ταμειακής μηχανής  να εκδίδει το AΕS KEY από το esend. Αυτόν τον κωδικό τον πληκτρολογούμε στην Φορολογική ταμειακή μηχανή ή μηχανισμό. Έπειτα θα πρέπει να προβεί σε δοκιμαστική αποστολή αρχείου. Ο λογιστής θα πρέπει να τον κετευθύνει ώστε να εκδώσει τον κωδικό μέσα από το esend της ΓΓΠΣ. Δυστηχώς οι περισσότεροι επιχειρηματίες δεν γνωρίζουν ούτε τους κωδικούς τους στο GSIS  
  2. Να αντιστοιχιστούν τα παραστατικά βάση του νέου ΚΦΑΣ και των οδηγιών που έχει δώσει ο κος Μαυρίδης (Έντυπο Δ1 σε αντικατάσταση του εντύπου Δ) τα οποία θα δημιουργούν το αρχείο αποστολής e.txt
  3. Να επικοινωνήσουν άμεσα με τους εγκαταστάτες των φορολογικών μηχανισμών και των ταμειακών μηχανών ώστε να εξετάσουν αν λειτουργούν σωστά οι εγκαταστάσεις που έχουν έως σήμερα. 

Η εταιρεία μας είναι δίπλα στους λογιστές και τα λογιστικά γραφεία. Έχει ειδική γραμμή λογιστών από τις 9:00 πμ έως τις 9:00 μμ για την εξυπηρέτηση τους σε θέματα πληροφορικής- και φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανών.

Τα τηλέφωνα της γραμμής είναι: 2169000645,

email: spin@accountingsoftware.gr

Υπεύθυνος: Σπυρόπουλος Νικόλαος 

Ανακοίνωση ΓΓΠΣ 

 

Οδηγίες προς τους Λογιστές: Έλεγχος από την αστυνομία και την ΓΓΔΕ σε φορολογικούς μηχανισμούς- ταμειακές μηχανές, τι πρέπει να προσέξετε